Рівень розвитку здібності до оцінки та регуляції динамічних і просторово-часових параметрів рухів веслувальників-початківців

Authors

  • Ладика Петро Ігорович
  • Володимир Іванович Бучок

Keywords:

веслувальники-початківці, здатість до оцінки та регуляції динамічних і просторово-часових параметрів рухів, рівень розвитку, координаційні здібності

Abstract

У статті йдеться про ефективність авторської методики з удосконалення здатності до оцінки та регуляції динамічних і просторово-часових параметрів рухів веслувальників на етапі початкової підготовки. У роботі подано кількісну та якісну характеристику рівня розвитку цієї здібності, представлено показники приросту здібності до оцінки та регуляції динамічних і просторово-часових параметрів рухів веслувальників-початківців унаслідок використання експериментальної методики.

References

Корнилов Ю. П. Активизация произвольного внимания квалифицированых гребцов в процесе спортивного совершенствования : автореф. дис. … канд. пед. наук / Ю. П. Корнилов. – Киев, 1984. – 22 с.

Никаноров А. Н. Методика управления технической подготовкой в гребле на байдарках / А. Н. Никаноров // Гребной спорт. – М. : Физкультура и спорт, 1978. – С. 34–37.

Озеров В. П. Психомоторние способности человека / Озеров В. П. – Дубна : Феникс, 2002 – 320 с.

Петренко Г. К. Роль факторів спадковості та зовнішнього середовища у розвитку здібностей оцінювати та регулювати динамічні та просторово-часові параметри координації рухів / Г. К. Петренко // Педагогіка, психологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту. – Х., 2001. – № 20. – С. 6–12.

Платонов В. Н. Физическая подготовка пловцов высокого класса / Платонов В. Н. – Киев : Здоровье,1983. – 168 с.

Решетников Н. В. Статистика в исследованиях физической подготовленности / Н. В. Решетников // Теория и практика физической культуры. – 1981. – № 5. – С. 43–45.

Сергієнко Л. П. Тестування рухових здібностей школярів / Сергієнко Л. П. – К. : Олімп. л-ра, 2001. –С. 202–250.

Published

2016-10-18

Issue

Section

Olympic and professional sport

How to Cite

Рівень розвитку здібності до оцінки та регуляції динамічних і просторово-часових параметрів рухів веслувальників-початківців. (2016). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 3(19), 343-346. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/795