Профілактор Євмінова: можливості використання в комплексі засобів фізичної реабілітації й профілактики

Authors

  • Ірина Валентинівна Поташнюк
  • Раїса Захарівна Поташнюк
  • Микола Миколайович Кукалець
  • Ольга Петрівна Напримерова
  • Олена Вікторівна Захарчук
  • Олександр Олександрович Мазур

Keywords:

остеохондроз, больовий синдром, профілактор Євмінова, реабілітація, профілактика

Abstract

У статті наведено відомості про унікальний багатофункціональний тренажер – профілактор Євмінова, що забезпечує зняття навантаження з хребта, забезпечуючи оздоровчу витяжку хребта. Розглянуто особли-
вості порушення мозкового кровообігу при остеохондрозі в осіб молодого віку. Підкреслено, що однією з основних причин, які викликають порушення кровообігу у вертебрально-базилярному басейні переважно в осіб молодого віку та викликають болі в спині, є дегенеративно-дистрофічні зміни хребців та міжхребцевих дисків. Підкреслено, що порушення кровообігу, зниження мозкового кровотоку потребують подальшого вивчення у зв’язку з невпинним зростанням поширення цієї патології та наведено дані про те, що в 90 % студентів з остеохондрозом виявлено ознаки затрудненого венозного відтоку. Основна причина одна – подразнення або компресія корінців судин відділів спинного мозку, які забезпечують іннервацію органів. Наводено методику В. Євмінова, яка заснована на дозованому легкому витяжінні хребта, що забезпечує відновлення висоти міжхребцевого диска і одночасному зміцненні м’язів спини. Займаючись від 5 до 40 хв щодня, можна позбутися таких захворювань, як остеохондроз, грижі дисків, спондильоз, сколіоз, остеопороз. Методика підбирається індивідуально за рекомендаціями лікаря й методиста. Автори діляться досвідом виготовлення профілактора Євмінова в умовах університету МЕГУ, його встановленням на факультеті та в кабінеті масажу спортивно-оздоровчого комплексу для надання допомоги студентам, віднесеним за станом здоров’я до спецмедгруп.

References

Дубогай О. Д. Методика фізичного виховання студентів, віднесених за станом здоров’я до спеціальної медичної групи : навч. посіб. / О. Д. Дубогай, В. І. Завацький, Ю. О. Короп – Луцьк : Надстир’я, 1995. – 217 с.

Евминов В. Профилактор Евминова. Комплекс силових упражнений / Евминов В. – Киев : [б. и.], 2007. –34 с.

Милюкова И. В. Лечебная гимнастика при заболеваниях позвоночника / И. В. Милюкова, Т. А. Евдокимова – М. : Изд-во Экемо ; СПб. : Сова, 2004. – 114 с.

Усова О. Особливості мозкової геодинаміки в студентів при остеохондрозі шийного відділу хребта / О. Усова, А. Бухвал / Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві : зб. наук. пр. ВНУ ім. Лесі Українки – 2010. – № 4 (12). – С. 59–62.

Published

2016-10-18

Issue

Section

Therapeutic physical training, sports medicine and physical rehabilitation

How to Cite

Профілактор Євмінова: можливості використання в комплексі засобів фізичної реабілітації й профілактики. (2016). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 3(19), 306-308. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/785