Систематизація інформації з фізичної реабілітації у ВНЗ фізкультурного профілю

Authors

  • Ірина Свістельник Львівський державний університет фізичної культури

Keywords:

інформаційне забезпечення, підготовка фахівців, інформаційна діагностика

Abstract

У статті розглянуто систему інформаційного забезпечення з фізичної реабілітації у ВНЗ фізкультурного профілю. Показано, що у Львівському державному університеті фізичної культури для полегшення знаходження інформації впорядковано науково-тематичне бібліографічне видання “Фізична реабілітація”, у якому відібрано, опрацьовано й систематизовано інформацію з цієї тематики. Установлено, що інформаційне забезпечення навчально-освітнього процесу та науково-дослідної діяльності за спеціальністю „Фізична реабілітація”, за якою готують фахівців у ВНЗ, є значним за обсягом, однак у його тематико-видовій структурі переважають наукові статті у фахових і нефахових виданнях. Виявлено, що наукову інформацію з фізичної реабілітації можна отримати також в електронному форматі – у науковому виданні “Спортивна наука України”, яке належить ЛДУФК.

Author Biography

  • Ірина Свістельник, Львівський державний університет фізичної культури
    кандидат наук з фізичного виховання і спорту

References

Єрмаков С. С. Наукові інформаційні аспекти фізкультурної освіти / С. С. Єрмакова // Актуальні проблеми фізкультурної освіти : матеріали ІІ електрон. наук. конф. – Х., 2006. – С. 3–6.

Єрмаков С. С. Спеціальність 24.00.03 “Фізична реабілітація” в інформаційному науковому просторі /С. С. Єрмаков // Роль фізичної культури як вагомого фактора покращення стану здоров’я населення і модернізації стилю життя : матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф. – Івано-Франківськ, 2006. – С. 20–21.

Філіпова Л. Інформаційне забезпечення наукових досліджень: тенденції розвитку (на прикладі медичної науки) / Л. Філіпова, Н. Артамонова // Вісник книжкової палати. – 2009. – № 3. – С. 24–31.

Published

2016-09-23

Issue

Section

Professional training of specialists in physical culture and sport

How to Cite

Систематизація інформації з фізичної реабілітації у ВНЗ фізкультурного профілю. (2016). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 4(20), 106-108. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/590