Використання поліпропіленових труб для виготовлення обладнання, тренажерів та допоміжного інвентарю для занять фізичною культурою в дошкільних навчальних закладах

Authors

  • Геннадій Валентинович Петренко Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки

Keywords:

фізкультурне обладнання, інвентар, поліпропіленові труби, здоров’я орієнтоване фізичне виховання, діти дошкільного віку

Abstract

Значенню фізкультурного й спортивно-ігрового обладнання, інвентарю у фізичному вихованні дітей дошкільного віку в сучасній системі освіти присвячено багато праць. Проте, як показує аналіз останніх досліджень, відповіді на питання, із якого матеріалу (сировини) виробляється інвентар, та його впливу на дитячий організм, функціональності фізкультурного обладнання носять декларативний характер. Результати дослідження свідчать про можливість використання обладнання з поліпропіленових труб у фізкультурно-спортивній діяльності. Екологічність, низька вартість, простота у виготовленні та монтажі роблять поліпропіленові труби одним із найпривабливіших матеріалів для виробництва інвентарю й тренажерів для освітніх закладів. Застосування поліпропіленових труб для виготовлення обладнання та інвентарю дає можливість інструкторам, учителям, викладачам фізичної культури й тренерам творчо підходити до своєї справи, маючи можливість виготовляти та використовувати обладнання залежно від мети, завдань і потреб навчального процесу.

Author Biography

  • Геннадій Валентинович Петренко, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки
    аспірант

References

Постанова Кабінету Міністрів України від від 13 квітня 2011 р. № 629 “Про затвердження Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освітина період до 2017 року”/[Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.kmu.gov.ua.

Розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2011 р. № 828-р. “Концепція Загально-державної цільової соціальної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012–2016 роки” /[Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.kmu.gov.ua.

Лист Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 19.08.2011 р. № 1/9-63 “Про забезпечення взаємодії в освітній роботі з дітьми старшого дошкільного і молодшого шкільного віку” /

[Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.kmu.gov.ua.

Лист Міністерства освіти і науки України від 23.05.2012 № 1/9-413 “Про організацію фізкультурно- оздоровчої роботи в дошкільних навчальних закладах у літній період” / [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.kmu.gov.ua.

Постанова Головного державного санітарного лікаря України від 30.12.1998 № 12 про “Державні санітарні правила і норми безпеки іграшок та ігор для здоров’я дітей” / [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://www.kmu.gov.ua.

Проект оновленого переліку фізкультурного обладнання, спортивного спорядження та інвентарю для використання в дошкільних навчальних закладах / [Електронний ресурс]. – Режим доступу :http://www.kmu.gov.ua.

Валецький Ю. Фізична культкра для дітей у дошкільному закладі / Ю. Валецький // Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві : зб. наук. пр. Східноєвроп. нац. ун-ту ім. Лесі Українки. – Луцьк : Східноєвроп. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2013. – № 1 (9). – С. 62–67.

Вільчковський Е. С. Організація рухового режиму дітей у дошкільних навчальних закладах : навч.- метод. посіб. / Е. С. Вільчковський, Н. Ф. Денисенко. – Тернопіль : Мандрівець, 2008. – 128 с.

Кожухова Н. Н. Воспитатель по физической культуре в дошкольных учреждениях : учеб. пособие для студ. высш. и сред. пед. учеб. заведений / Н. Н. Кожухова, Л. А. Рыжкова, М. М. Самодурова ; под ред. С. А. Козловой. – М. : Изд. центр “Академия”, 2002. – 320 с.

Коцан І. Фізкультурно-оздоровча робота з молодшими школярами в режимі навчального дня / І. Коцан, О. Бичук // Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві : зб. наук. пр. Волин. нац. ун-ту ім. Лесі Українки. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011. – № 4 (16). – С. 37–43.

Рунова М. О. Рухова активність дитини в дитячому садку : посіб. для працівників дошк. закл., викладачів і студ. педвузів і коледжів – Х. : Ранок, 2007. – 192 с.

Published

2016-06-14

Issue

Section

Physical culture, physical education of different age group population

How to Cite

Використання поліпропіленових труб для виготовлення обладнання, тренажерів та допоміжного інвентарю для занять фізичною культурою в дошкільних навчальних закладах. (2016). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 3(23), 61-69. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/397