Наслідки тривалого перебування в холодній воді

Authors

  • Олександр Валерійович Петрачков Національний університет оборони України імені Івана Черняховського

Keywords:

військово-прикладне плавання, холодна вода, спорядження, особливі умови

Abstract

У статті розглянуто актуальні питання військово-прикладного плавання в особливих та екстремальних умовах, до яких належать плавання в холодній воді в одязі та військовому спорядженні, а також наслідки тривалого перебування в крижаній воді; плавання під час сильної течії та великих хвиль; плавання в разі появи судом й інші дії. Розглянуто екстремальні ситуації на воді, що можуть викликати в недосвідченого плавця розгубленість і страх, які є однією з основних причин неправильних дій і загибелі людей у воді. Отже, важливо знати, як діяти у воді в тих або інших ситуаціях. У статті наведено дані про дії військо- вослужбовців в екстремальних умовах, яким потрібно навчитися впевнено плавати й занурюватися, роздягатись у воді, виготовляти поплавці з предметів спорядження, обмундирування та підручних мате ріалів для переправи вплав.

Author Biography

  • Олександр Валерійович Петрачков, Національний університет оборони України імені Івана Черняховського
    кандидат педагогічних наук, доцент кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки і спорту

References

Клопов Р. В. Плавання з методикою викладання: прикладне плавання : навч. посіб. для студ. ф-тів фіз. виховання та ін-тів фіз. культури / Р. В. Клопов, А. П. Іванов, В. В. Назаренко. – Запоріжжя : ЗНУ, 2005. –40 с.

Плавание и легководолазная подготовка : учеб. для слушателей и курсантов ин-та / под ред. А. М. Тихонова – Л. : ВДКИФК, 1983. – 416 с.

Фізична підготовка у військах. Практичні рекомендації : навч.-метод. посіб. / В. І. Барков., В. В. Балишев, С. І. Глазунов та ін.. – К. : НАОУ, 2005. – 280 с.

Фізичне виховання військовослужбовців : навч.-метод. посіб. / за ред. Г. П. Грибана. – Житомир : ЖВІНАУ, 2010. – 758 с.

Published

2016-06-14

Issue

Section

Professional training of specialists in physical culture and sport

How to Cite

Наслідки тривалого перебування в холодній воді. (2016). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 3(23), 19-23. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/388