Сутність проблеми професійної підготовки майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи в центрах інваспорту

Authors

  • Олена Томащук
  • Олександр Хриплюк

Keywords:

професійна підготовка, майбутні фахівці з адаптивного фізичного виховання, центри інваспорту

Abstract

Незалежність України, відродження української нації спонукали до нового бачення професійної підготовки майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання, спрямування її на потреби людини й держави в
професійних, усебічно розвинених спеціалістах. Завдання дослідження – проаналізувати стан проблеми професійної підготовки майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи в центрах інваспорту на сучасному етапі. У процесі анкетування студентів вищих навчальних закладів, у якому брало участь 424 особи, виявлено, що у вищих навчальних закладах фізичного виховання та спорту недостатньо уваги
приділяється питанням оптимізації професійної підготовки фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи в центрах інваспорту.

References

Бріскін Ю. А. Базова термінологія інваспорту / Ю. А. Бріскін // Педагогіка, психологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту. – 2005. – № 19. – С. 3–8.

Бріскін Ю. А. Теоретико-методичні основи спорту інвалідів як складової міжнародного олімпійського руху : дис. … д-ра наук з фіз. виховання і спорту : 24.00.01 / Бріскін Юрій Аркадійович. – Л., 2007. –459 с.

Карпюк Р. П. Професійна підготовка майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання: теорія та методика : монографія / Роман Петрович Карпюк. – Луцьк : ВАТ “Волинська обласна друкарня”, 2008. –504 с.

Чудна Р. В. Стан і актуальні питання галузі фізичного виховання неповносправних в Україні /Р. В. Чудна // Теорія і методика фізичного виховання і спорту. – 2002. – № 4. – С. 62–66.

Чудна Р. В. Обгрунтування структури та змісту навчальної дисципліни “Адаптивне фізичне виховання” в системі вищої фізкультурної освіти : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. наук з фіз. виховання і спорту : спец. 24.00.02 “Фізична культура, фізичне виховання різних груп населення” /Р. В. Чудна. – К., 2003. – 21 с.

Published

2016-11-04

Issue

Section

Professional training of specialists in physical culture and sport

How to Cite

Сутність проблеми професійної підготовки майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи в центрах інваспорту. (2016). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 2(18), 88-90. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/833