Особливості харчування та меню спортсменок збірних команд України

Authors

  • Микола Ящур

Keywords:

харчовий раціон, жінки-спортсменки, меню

Abstract

У статті досліджено особливості харчування жінок-спортсменок. Розглянуто питання про взаємодію збалансованого харчування і здоров’я жінок-спортсменок. Створено базовий раціон харчування.

References

Гігієна харчування з основами нутрициології / За ред. В. І. Ципріяна.– К.: Медицина, 2007.– Т. 1.– 528 с.

Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 18.11.1999 р. Норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії.

Питание в системе подготовки спортсменов / Под ред. В. М. Смульского, В. Д. Моногарова, М. М. Булатовой.– К.: Олимп. лит., 1996.– 222 с.

Пшендин П. И. Рациональное питание спортсменов.– СПб.: Олимпик-СПб., 2003.– 160 с.

Романишин М. Я. Фізична реабілітація у спорті: Навч. посіб.– Рівне: Волин. обереги, 2007.– С. 166–193.

Цыганенко О. И., Склярова Н. А. Методические подходы к оценке пищевого статуса спортсменов.− К., 2007.– № 2.– С. 108–111.

Ципріян В. І., Велика Н. В., Яковенко В. Г. Методика оцінки харчового статусу та адекватності індивідуального харчування: Навч.-метод. посіб.– К., 1999.– 60 с.

ACSM position stand of the female athlete triad. Med Sci Sports Exerc.− 1997.− 29.I.IX.

Published

2017-02-07

Issue

Section

Olympic and professional sport

How to Cite

Особливості харчування та меню спортсменок збірних команд України. (2017). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 3, 381-384. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/1575