Особливості харчування та меню спортсменок збірних команд України
Keywords:
харчовий раціон, жінки-спортсменки, менюAbstract
У статті досліджено особливості харчування жінок-спортсменок. Розглянуто питання про взаємодію збалансованого харчування і здоров’я жінок-спортсменок. Створено базовий раціон харчування.
References
Гігієна харчування з основами нутрициології / За ред. В. І. Ципріяна.– К.: Медицина, 2007.– Т. 1.– 528 с.
Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 18.11.1999 р. Норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії.
Питание в системе подготовки спортсменов / Под ред. В. М. Смульского, В. Д. Моногарова, М. М. Булатовой.– К.: Олимп. лит., 1996.– 222 с.
Пшендин П. И. Рациональное питание спортсменов.– СПб.: Олимпик-СПб., 2003.– 160 с.
Романишин М. Я. Фізична реабілітація у спорті: Навч. посіб.– Рівне: Волин. обереги, 2007.– С. 166–193.
Цыганенко О. И., Склярова Н. А. Методические подходы к оценке пищевого статуса спортсменов.− К., 2007.– № 2.– С. 108–111.
Ципріян В. І., Велика Н. В., Яковенко В. Г. Методика оцінки харчового статусу та адекватності індивідуального харчування: Навч.-метод. посіб.– К., 1999.– 60 с.
ACSM position stand of the female athlete triad. Med Sci Sports Exerc.− 1997.− 29.I.IX.