Зміна показників тонусу м’язів у спортсменів І дорослого розряду з баскетболу в умовах спортивного тренування

Authors

  • Анна Гакман

Keywords:

баскетбол, тонус м’язів, рефлексогенна зона, ліктьовий рефлекс

Abstract

Досягнення високих спортивних показників у баскетболі можливе тільки за умови систематичних занять, які вимагають від організму максимальних зусиль, котрі спрямовані на всебічний фізичний розвиток, розвиток
вольових якостей, прагнення до постійного вдосконалення техніки виконання різних вправ. У роботі ми проаналізували динаміку показників міотонометрії у спортсменів-першорозрядників з баскетболу в умовах тренувального процесу.

References

Білоус В. І. Спортивно-педагогічне удосконалення (спортивні ігри).– Ч. І.– Кам’янець-Подільський, 1998.– 236 с.

Євстратов П. І. Зміни показників тонусу м’язів стегна у студентів-спортсменів протягом дня: IIІ Всеукр. наук.-практ. конф. “Роль фізичної культури в здоровому способі життя”.– Л., 1993.– С. 74−75.

Євстратов П. І., Ходоровський Г. Спосіб визначення часу сухожильних рефлексів і ефективність його використання для оцінки стану нервово -м’язової системи людини: II І Всеукр . з’їзд фахівців із спор тивно ї медицини і ЛФК ( з міжнародною участю).−О.: Одес. держ. мед. ун-т, 2002.–С. 125–126.

Чукарин В. И. и др. Электромеханическая тономиометрия // Теория и практика физ. культуры.– 1975.– № 4.– C. 44–45.

Published

2017-02-07

Issue

Section

Olympic and professional sport

How to Cite

Зміна показників тонусу м’язів у спортсменів І дорослого розряду з баскетболу в умовах спортивного тренування. (2017). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 3, 204-207. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/1521