Функціональний тренінг у процесі занять фізичною культурою учнів старшої школи

Authors

  • Тетяна Олександрівна Лойко Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Keywords:

функціональний тренінг, урок фізичної культури

Abstract

Соціальне й педагогічне значення порушеної в статті проблеми полягає в тому, що функціональний тренінг передбачає якісно інший підхід до заняття, коли кожен м’яз розглядається як ланка в ланцюзі. Використовуються вправи, у яких бере участь велика кількість м’язових груп. Значна увага приділяється концентрації на тій зоні, яка отримує основну дію, а також тренується здатність людини усвідомлювати своє тіло як єдине ціле. У сукупності цих чинників функціональний тренінг сприяє активному розвитку не лише основних поверхових м’язів, але й глибоко лежачих м’язів-стабілізаторів, більшість із яких ми, як правило, не контролюємо свідомо. Саме ці глибоко лежачі м’язи-стабілізатори є тією базою, із якої починається кожен рух, і опорою для нашого корпуса, який вони утримують у рівновазі.

Author Biography

  • Тетяна Олександрівна Лойко, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка
    аспірант кафедри теорії та методики фізичного виховання

References

Ким Н. К. Фитнес и аэробика / Ким Н. К. – М. : [б. и.], 2000. – С. 25–29.

Мякинченко Е. Б. Аеробика. Теория и методика проведения занятий / Е. Б. Мякинченко, М. П. Шестакова. – М. : [б. и.], 2002. – С. 203–207.

Ротерс Т. Т. Уроки ритмічної гімнастики у школі для старшокласниць / Т. Т. Ротерс // Фізичне виховання в школі. – Луганськ, 2005. – № 5.

Коджаспиров Ю. Г. Повышение работоспособности человека средствами музыки / Ю. Г. Коджаспиров //Проблема оценки функциональных возможностей человека и прогнозирование здоровья : тез. докл. Всесоюз. конф. – М., 1985. – 216 с.

Скворцова Г. А. Шейпинг в школе / Г. А. Скворцова // Физическая культура в школе. – 2001. – № 2. – С. 67–73.

Published

2016-09-23

Issue

Section

Physical culture, physical education of different age group population

How to Cite

Функціональний тренінг у процесі занять фізичною культурою учнів старшої школи. (2016). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 4(20), 299-302. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/634