Моделювання зміни в дитячому літньому оздоровчому таборі в напрямі оздоровчої діяльності

Authors

  • Петро Костюк Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника

Keywords:

літній оздоровчий табір, моделювання, оздоровча діяльність

Abstract

У статті досліджено принципи моделювання зміни в дитячому літньому оздоровчому таборі з огляду на підвищення її оздоровчої ефективності. Процес моделювання зміни повинен уключати розроблення концептуальної, цільової, структурної та змістової моделей. Процес фізичного виховання в літніх оздоровчих таборах потрібно актуалізувати, упливаючи на формування позитивної емоційно-моральної атмосфери в дітей. Дотримання принципів актуалізації забезпечить покращення й підтримання досягнутого рівня здоров’я не тільки під час оздоровлення в таборі, а й у процесі повернення дитини у звичні умови проживання.

References

Басанець Л. М. Вплив мікросоціального середовища на фізичний розвиток і стан здоров’я дітей та підлітків / Л. М. Басанець, О. І. Іванова // Довкілля та здоров’я. – 2010. – № 1. – С. 52–54.

Вацеба О. Суть і зміст організаційних основ фізкультурно-спортивного руху в теорії фізичної культури / О. Вацеба, А. Кухтій // Педагогіка, психологія та медико-біологічні проблеми фізичного виховання і спорту.– Х.: ХДАДМ (ХХПІ), 2003. – № 15. – С. 91–86.

Козак Є. М. Формування мотиваційно–ціннісного ставлення до фізичного виховання / Є. М. Козак //Фізичне виховання в школі. – 2002. – № 4. – С. 51–52.

Лебединець Н. В. Гігієнічна оцінка умов, режимів та організації навчально-виховного процесу за різних педагогічних технологій як факторів впливу на здоров’я школярів / Н. В. Лебединець // Довкілля та здоров’я. – 2009. – № 2. – С. 65–68.

Статистична інформація [Електронний ресурс] / Офіційний сайт державного управління статистики України. – Режим доступу : http://www.ukrstat.gov.ua/.

Published

2016-09-23

Issue

Section

Physical culture, physical education of different age group population

How to Cite

Моделювання зміни в дитячому літньому оздоровчому таборі в напрямі оздоровчої діяльності. (2016). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 4(20), 290-294. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/632