Порівняльний аналіз специфічних проявів координаційних здібностей хлопчиків та дівчаток основної школи

Authors

  • Вікторія Миколаївна Кириченко Національний університет фізичного виховання і спорту України

Keywords:

баскетбол, учні основної школи, координаційні здібності

Abstract

У статті розглянуто основні проблеми та суперечності сучасної системи шкільного фізичного виховання. Описано різноманітні прояви координаційних здібностей учнів середнього шкільного віку залежно від статевих відмінностей. Проведено порівняльний аналіз рівня розвитку цих здібностей залежно від статевих особливостей. Виявлені дані констатують той факт, що дівчатка в трьох контрольних вправах демонструють рівень розвитку координаційних здібностей, який не поступається рівню розвитку досліджуваних якостей серед хлопчиків. Це дає змогу з великою долею ймовірності стверджувати, що у зв’язку з більш ранніми темпами статевого дозрівання в дівчаток краще розвинені загальна координація й здатність до збереження рівноваги.

Author Biography

  • Вікторія Миколаївна Кириченко, Національний університет фізичного виховання і спорту України
    аспірант

References

Васьков Ю. В. Теоретичні і методичні засади навчання фізичної культури учнів основної школи : дис. на здобуття наук. ступеня д-ра пед. наук : 13.00.02. «Теорія та методика навчання (фізична культура, основи здоров’я» / Ю. В. Васьков. – К., 2013.

Бакіко І. В. Поєднання базової і варіативної частин програми з фізичної культури школярів : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. наук з фіз. виховання і спорту : спец. 24.00.02 «Фізична культура, фізичне виховання різних груп населення» / І. В. Бакіко. – Львів, 2007. – 20 с.

Лисак І. В. Потребово-мотиваційний підхід до формування програм фізичної культури для учнів середніх класів : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. наук з фіз. виховання і спорту : спец. 24.00.02 «Фізична культура, фізичне виховання різних груп населення» / І. В. Лисак. – К., 2013. – 19 с.

Круцевич Т. Ю. Управління фізичним станом підлітків у системі фізичного виховання : автореф. дис. ... д-ра наук з фіз. вих. та спорту : 24.00.02 / Круцевич Юріївна Тетяна. – К., 2000. – 43 с.

Сергієнко Л. П. Тестування рухових здібностей школярів / Л. П. Сергієнко. – К. : Олімп. л-ра», 2001. – 440 с.

Published

2016-06-02

Issue

Section

Physical culture, physical education of different age group population

How to Cite

Порівняльний аналіз специфічних проявів координаційних здібностей хлопчиків та дівчаток основної школи. (2016). Physical Education, Sport and Health Culture in Modern Society, 4(28), 65-69. https://sport.vnu.edu.ua/index.php/sport/article/view/265